Begeleiding en training

'Ik vind het soms moeilijk wat kunst met mij doet'

Zulke opmerkingen krijg ik nog wel eens te horen. Als beeldend kunstenaar spreekt me dat aan, omdat ik vind dat het bij mijn werk hoort. Wat doet kunst met mensen en wat doen mensen met kunst? Die relatie tussen de toeschouwer en het kunstwerk ligt niet eenduidig vast. In contacten met bezoekers komen dergelijke onderwerpen dikwijls naar boven. Ze prikkelen de nieuwsgierigheid en de beleving van kunst.

 

 

De kunst van het kijken naar kunstexpobijkleinedaan-4.jpg - 151.31 KB

Als antwoord daarop begeleid ik belangstellenden in kleine groepjes of individueel. Deze sessies zijn erop gericht je persoonlijke inzichten en beleving te verrijken. Allerlei onderwerpen die te maken hebben met het ervaren van kunst en cultuur kunnen aan de orde komen.
De ene keer werk ik met mensen die meer willen weten over een bepaalde kunststroming of -theorie, een andere keer met mensen die juist hun eigen beleving van kunst willen verdiepen. Het is ook mogelijk om een tentoonstelling te bespreken of gezamenlijk een tentoonstelling te bezoeken.
Ik combineer hierbij mijn praktische ervaring als beeldend kunstenaar met mijn opleidingen kunstgeschiedenis en kunstfilosofie.
Uit de reacties van de deelnemers komt naar voren, dat ze bij mij leren om veel bewuster en actiever naar kunst te kijken. Dat maakt de omgang met kunst tot een rijkere ervaring
.

 

'In mijn eigen creatieve proces ervaar ik een blokkade waar ik niet voorbij kom'

Training in creatieve ontwikkeling

Het bekende 'writer's block' kennen we als uitdrukking van schrijvers, maar bij iedereen die creatief bezig is, komt het voor. Soms is het niet meer dan een moment van gebrek aan concentratie, maar het kan ook dieper liggen en dan komt de oplossing niet vanzelf. Dat is jammer, want dat houdt je af van een activiteit die je graag doet.
 Veel mensen die een kunstopleiding of -cursus volgen, hebben moeite om de vertaalslag te maken naar hun eigen creatieve uitingsvorm. Er kunnen allerlei redenen zijn waarom ze dat niet lukt. Als buitenstaander ben ik niet belanghebbend, maar ik voel me wel betrokken. Vanuit die positie kan ik mensen helpen om zelf hun eigen oplossingen te ontdekken.
Het resultaat is dat mensen niet alleen vrijer worden in hun werk, maar ook een kwalitatieve groei maken.

De cursussen die ik aanbied hebben inhoudelijk een open programma, het is dus maatwerk op basis van jou of jullie wensen. Als deelnemer krijg je handvatten aangereikt; het gaat erom dat je daarmee verder komt in je persoonlijke beleving of je creatieve proces. Ik maak graag zonder verplichtingen een passend voorstel.

Mail me voor een afspraak:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

of bel: +31 (0)6 21 20 14 20